Jacek Stopa – Stormästare nr 6

I och med att den polske stormästaren Jacek Stopa, Elo 2475, anslöt sig till deltagarna i Malmö Open är nu sex stormästare anmälda. Stopa anslöt sig till stormästarkollegorna Hans Tikkanen, Jonny Hector, Ralf Åkesson, Thomas Ernst och Hans-Joachim Hecht.

Han visade redan framfötterna som junior, Jacek är född 1987, och han krönte sin juniorkarriär med en 3:e plats i World Youth Championship i Belfort 2005 (i klassen Open 18).

Jacek är en aktiv turneringsspelare med bland annat besök i USA, Indien, Iran och Abu Dhabi där han deltagit i turneringar. Lägger man till hans flitiga deltagande i dom stora europeiska Opens så kan man verkligen kalla honom en berest herre.

För att knyta an till ett pågående evenemang visar jag nedan ett parti där Jacek Stopa vinner emot GM Simon Williams i London Chess Classic 2014. Williams är expertkommentator på Island där Lag-EM pågår just nu. Simon kan ni följa dagligen live när spelet pågår på följande sida: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-open-2015/#live

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.